Ciasto czekoladowe z papryczkami chili
28 Maja 2015
Czekolada to naturalny afrodyzjak, a jej walory smakowe zapewniają przyjemne doznania dla podniebienia. Zaskocz swoją kobietę słodko-ostrym połączeniem czekolady i chili serwując jej ciasto upieczone z pomocą aplikacji myMenu.
Składniki:
- cukier puder - 100g
- gorzkie kakao – 50g
- jaja – 4
- masło – 180g
- papryczka chili – 4g
- polewa z ciemnej czekolady – 300g
Przygotowanie:
1. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili, stopniowo dodawaj masło. Zdejmij naczynie z płyty i usuń papryczki, które powinny już oddać swój smak.
2. Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem.
3. Ubij pianę z białek z niewielką ilością cukru pudru.
4. Wszystkie składniki wymieszaj z czekoladą i dodaj kakao.
5. Masę wylej na blachę o średnicy 22 cm, wysmarowaną masłem i umieść w piekarniku. Piecz przez 48 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.
www.franke.pl
- cukier puder - 100g
- gorzkie kakao – 50g
- jaja – 4
- masło – 180g
- papryczka chili – 4g
- polewa z ciemnej czekolady – 300g
Przygotowanie:
1. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej razem z papryczkami chili, stopniowo dodawaj masło. Zdejmij naczynie z płyty i usuń papryczki, które powinny już oddać swój smak.
2. Wymieszaj żółtka z cukrem pudrem.
3. Ubij pianę z białek z niewielką ilością cukru pudru.
4. Wszystkie składniki wymieszaj z czekoladą i dodaj kakao.
5. Masę wylej na blachę o średnicy 22 cm, wysmarowaną masłem i umieść w piekarniku. Piecz przez 48 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.
www.franke.pl
powrót