Wyszukaj w serwisie:


odkurzacze centralne
wnętrza

budowa

wokół domu

znajdź nas na facebook

WEGAŃSKI CHLEBEK Z ZIARNAMI KRESTO

27 Czerwca 2023
Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny - polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch.
 
 





 
 
Składniki (na keksówkę):
• 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO (słonecznik, pestki dyni, orzeszki pinii)
• 1,5 szklanki płatków owsianych 
• 1/4 szklanki siemienia lnianego KRESTO
• 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego 
• 1 garść orzechów włoskich KRESTO
• 1,5 łyżeczki soli 
• 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• 1,5 szklanki wody 
• 3 łyżki syropu z agawy 
 
Wykonanie: 
1. Do miski wsyp: 1,5 szklanki płatków owsianych, 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO,1/4 szklanki siemienia lnianego, garść orzechów włoskich, 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego oraz sól. 
2. Do drugiej miski wlej 1,5 szklanki wody, 3 łyżki syropu z agawy i 4 łyżki oleju rzepakowego.
3. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do połączenia. Pozostaw na około 3 godziny do napęcznienia. 
4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę - dociśnij i wyrównaj. 
5. Włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez godzinę. Chleb pozostaw do całkowitego wystudzenia. 

Więcej znjadziecie na stronie KRESTO



Galeria:


powrót


Odwiedzono: 278 razy
Opublikowano przez: Pomysł na dom
Data publikacji: 27 Czerwca 2023

Podziel się    



Bruk Bet








oferta eksperta






freshweb.pl | NetSoftware
2023 © Wszelkie prawa zastrzeżone stat4u